Новий наступ рф може початися вже в квітні: прогноз

В Міноборони Німеччини не виключають, що новий наступ росії розпочнеться в квітні 2023 року і він буде неминучим. кремль розраховує на допомогу Білорусі, при цьому можливі два сценарія.

Новий наступ рф може початися вже в квітні: прогноз

Як пише Neue Zürcher Zeitung, квітневий наступ передбачає можливе вторгнення росії на підконтрольну Україні частину Донбасу. Саме при такому варіанті президент рф володимир путін розраховує на допомогу голови білоруського режиму Олександра Лукашенка.

При цьому білоруські війська будуть використані як загроза та відволікальний чинник під час реального наступу рф. У випадку, якщо білоруські військові з'являться на спільному з Україною кордоні, то «українським захисникам доведеться розділитися, щоб відбити можливе вторгнення з півночі».

Хоча, як вважають німецькі аналітики, Лукашенко не вступить безпосередньо у війну. Однак він може щонайбільше розгорнути армію для погрозливих жестів. При цьому при такому сценарії метою москви буде повне взяття під свій контроль Донбасу.

Нагадаємо, що аналітики Інституту вивчення війни (ISW) оцінюють повторний наступ росіян з білоруської території як малоймовірний, але можливий.