путін став одним із «облич року» за версією The Week

Англомовний ілюстрований журнал The Week (Тиждень), який виходить у Великій Британії та США, підбив підсумки року, що минув, опублікувавши дві різні обкладинки The Faces of 2022 (Особи 2022).

путін став одним із «обличчь року» за версією The Week
путін став одним із «обличчь року» за версією The Week

На обкладинці, яка вийшла у Великій Британії, сюжет заснований на традиційному новорічному гулянні. Атмосфера затишна та доброзичлива.

На чолі столу новий прем'єр Великобританії Ріші Сунак обробляється з індичкою. Праворуч від нього — сумний Володимир Зеленський, якому налили келих. Його обіймає колишній прем'єр Великобританії Борис Джонсон.

За спиною у головних дійових осіб року, тобто зовсім не за столом, розташувалися: бізнесмен Ілон Маск, що збирається повісити на ялинку пташку Твіттера; не в кімнаті, а за вікном президент рф іолодимир путін у вушанці та камуфляжі, який ударом ноги руйнує сніговика у шарфі квітів українського прапора; на стіні висить портрет покійної королеви Єлизавети II з поминальною свічкою. Поруч — прапор України.

Знайшлося місце і новому королю Великобританії Карлу III із дружиною; американському акторові Віллу Сміту, який викликав бурю у склянці на врученні премії Оскар майже рік тому; капітану жіночої збірної Англії з футболу, що стала найкращою на континенті минулого року з райдужною пов'язкою, а також Ліз Трасс, перебування на посаді прем'єра країни виявилося дуже швидкоплинним (різдвяний подарунок показовий).

На кутку столу нудьгує Великий керманич Китаю Сі Цзіньпін у медичній масці.

Пропонуємо на обидвох знайти кремлівського вбивцю.