Індійський фільм RRR, що знімався в Україні, увійшов до шортліста премії Оскар 2023

Індійський фільм RRR, що знімали в Києві та в Межигір’ї, увійшов до шортлиста премії Оскар 2023. Саундртрек змагатиметься за потрапляння до номінації Найкраща оригінальна пісня.

Кард з індійського фільму RRR
Кард з індійського фільму RRR

Про це повідомляє НВ.

Слідом за двома номінаціями на Золотий глобус 2023 індійський історичний фільм RRR режисера С. С. Раджамулі потрапив до шортлиста Оскар 2023. Він побореться за потрапляння до номінації Найкраща оригінальна пісня.

Це пісня Naatu Naatu композитора М.М. Кеервані, яка супроводжує сцену весілля, що була знята у Києві перед Маріїнським палацом у серпні 2021 року. Хореографом-постановником сцени стала українська спортсменка, танцівниця й чемпіонка світу з латиноамериканських танців Олена Шоптенко, а другим хореографом став танцівник Максим Леонов. У зйомках масовки брали участь понад 200 українських акторів і танцівників. Організувала зйомки в Україні українська кінокомпанія 435 FILMS.

«Дуже хочеться, аби на церемонії Оскару, на величезному екрані у легендарному театрі Долбі в Лос-Анджелесі були показані кадри фільму RRR, зняті в Києві. Вірю, що після нашої перемоги Маріїнський палац буде символом незламності, всесвітньо відомою туристичною локацією, біля якої мільйони людей захочуть сфотографуватись, як біля Ейфелевої вежі чи Біг Бена», — засновниця 435 FILMS Анна Паленчук.

Цікаво, що Naatu Naatu — це перша індійська пісня, яка потрапила до шортлиста Оскара за історію існування індійського кінематографа.

Нагадаємо, український фільм «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач потрапив до довгого списку номінантів на кінопремію «Оскар».


Джерело: НВ