У США з’явились труднощі з постачанням елементів для енергосистеми України

Через дефіцит і несумісність необхідних елементів, які західні партнери можуть передати Україні, ремонт енергетичної інфраструктури України ускладнюється. Ситуація з електрикою залишається складною, продовжуються екстрені відключення.

У США з’явились труднощі з постачанням елементів для енергосистеми України

Про це телеканалу CNN розповіло поінформоване американське джерело.

За його словами, США й партнери постали перед проблемою порушення глобального ланцюжка постачання необхідного для ремонту обладнання. Розв’язувати цю проблему у Вашингтоні намагаються разом із приватним сектором.

Крім того, деякі з важливих компонентів ремонту енергомережі, які використовуються в США, не сумісні в Україні, оскільки призначені для роботи на різних частотних діапазонах.

У короткостроковій перспективі американська сторона намагається визначити місцеперебування пріоритетних для української сторони об'єктів критичної інфраструктури, яка буде використовуватись для надання критично важливих послуг, як-то водо- й теплопостачання, навіть у разі блекауту.

Нагадаємо, США надсилають обладнання для ремонту українських електромереж. Урядом США виділено понад 53 мільйони доларів на підтримку електромережі України.


Джерело: CNN