У рф перекидають системи ППО до лінії фронту та «оголюють» аеродроми — розвідка

Війська рф перекинули системи ППО до лінії фронту, внаслідок чого аеродроми у глибокому тилу залишаються без належного захисту.

У рф перекидають системи ППО до лінії фронту та «оголюють» аеродроми
У рф перекидають системи ППО до лінії фронту та «оголюють» аеродроми

Про це у Твіттері повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

«росія протягом тривалого часу приділяла дуже велику увагу підтримці передової наземної протиповітряної оборони, але дедалі очевидніше, що вона намагається протистояти повітряним загрозам глибоко всередині країни. Одним із викликів для росії, ймовірно, є винятковий попит на її сучасні системи протиповітряної оборони середньої дальності, такі як SA-22 „Панцир“, що, як правило, відіграють важливу роль у протидії БПЛА. Окрім забезпечення точкової оборони стратегічних об’єктів, таких як в Енгельсі, ці системи потрібні у великій кількості для захисту польових штабів поблизу лінії фронту в Україні», — зазначають у британському оборонному відомстві.

Як повідомлялося, у ніч проти 26 грудня на стратегічному військовому аеродромі в російському Енгельсі пролунали вибухи. Саме з цього аеродрому здійснюються всі масовані ракетні атаки росіян на Україну. Тут базується російська стратегічна авіація — бомбардувальники Ту-95 та Ту-160. За неофіційною інформацією, Міноборони росії підтвердило загибель трьох військовослужбовців.

Нагадаємо, що на стратегічниму аеродромом Енгельс в Саратовській області 29 грудня лунає повітряна тривога.