Ракетна атака на Київ 29 грудня: нові подробиці (ФОТО)

Сьогодні вранці, 29 грудня, до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у м. Києві почали надходити повідомлення про влучання за кількома адресами у Дарницькому, Печерському, Солом’янському та Голосіївському районах столиці

Ракетна атака на Київ 29 грудня
Ракетна атака на Київ 29 грудня

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, вранці 29 грудня 2022 року збройні сили РФ, в порушення норм міжнародного гуманітарного права, завдали ракетний удар по об’єктах цивільної інфраструктури у Києві.

За попередніми даними, поранення отримали троє людей — чоловік, жінка та 14-річна дівчинка. Всіх госпіталізовано з травмами різного ступеню тяжкості.

Пошкоджено промислове підприємство, декілька приватних домогосподарств, дитячий майданчик, автомобілі містян.

На місцях подій працюють аварійно-рятувальні служби та слідчо-оперативні групи. Правоохоронці документують чергові воєнні злочини російської армії.

Ліквідація наслідків ракетної атаки на столицю

У Дарницькому районі за однією адресою, внаслідок падіння уламка збитої ворожої ракети, сталось загоряння та руйнування конструкцій 2-поверхового житлового будинку на площі 100 кв. м. Пожежу ліквідовано. За другою адресою сталось руйнування покрівлі будинку без послідуючого горіння. До прибуття підрозділів було врятовано двоє осіб. Медики надали допомогу на місці та госпіталізували. Також госпіталізовано 14-річну дівчину, яка викликала рятувальників на місце події. Рятувальники продовжують пошукові та аварійно-рятувальні роботи. Інформація щодо потерпілих уточнюється.

У Печерському районі сталось падіння уламків ворожої ракети на дитячий майданчик. Також падіння уламків ракети було ще за 2 адресами. Жертв та потерпілих немає. Наші підрозділи не залучались.

У Голосіївському районі уламки збитої ворожої ракети впали поруч з автомобілем. Жертв та постраждалих немає.

У Солом’янському районі уламки збитої ворожої ракети впали на дах 5-поверхового житлового будинку. Жертв та постраждалих немає.

Загалом, за даними Головного управління ДСНС України у Києві, на місцях подій було залучено 5 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, а також 27 чоловік особового складу.

Рекомендовані публікації