Ракети ATACMS — саме те, що зараз потрібно Україні — генерал Ходжес

Колишній командувач військ США в Європі генерал Бен Ходжес запевняє, що якщо Україна отримає від США ракети ATACMS, це дозволить вражати цілі в Криму та інші ключові позиції російської армії.

Бен Ходжес
Бен Ходжес

Як повідомляється у статті, Ходжес заявив, що ракети ATACMS для систем HIMARS — це «саме те, що Україні зараз потрібно». Зброя більшої дальності дозволить завдати удару по ключових російських позиціях, таких як Керченський міст, російські військово-повітряні бази в Криму та лінії зв'язку.

За інформацією видання, Зеленський порушував це питання під час переговорів з Байденом, але той не погодився.

Крім того, пише Politico, військові лідери вже кілька місяців говорять про те, що американські танки Abrams і німецькі танки Leopard схилять шальки терезів на користь Україні у деяких ближніх боях. Очікується, що таку зброю Україна отримає вже цієї зими.

Зокрема, йдеться у статті, ці танки можуть допомогти Києву успішно вести наступальні дії навколо Бахмута і на півдні.

Джерело, знайоме з ситуацією, повідомило виданню, що українські офіційні особи попросили адміністрацію Байдена надіслати лише кілька танків «Абрамс» — три або чотири — щоб зламати опір Німеччини, яка відмовляється постачати Україні свої танки «Леопард» першою з країн НАТО. На переконання Києва, навіть невелика кількість танків «Абрамс» від США усуне цю перешкоду.

Рекомендовані публікації