За новорічну добу рятувальники ліквідували 155 пожеж

Українські вогнеборці за новорічну добу ліквідували 155 пожеж, з яких 60% сталося у житловому секторі.

За новорічну добу рятувальники ліквідували 155 пожеж

Переважні причини займання, як зазначають самі рятувальники, — це необережне поводження з вогнем. При цьому на новорічних пожежах загинули четверо людей, шестеро — дістали травми та опіки. Випадки загибелі людей зафіксовано у Миколаївській, Дніпропетровській, Житомирській і Чернівецькій областях.

«У Києві вдалося запобігти трагедії та врятувати чоловіка 1965 р. н. та жінку 1935 р. н. з квартири на другому поверсі багатоповерхівки у Дарницькому районі з попереднім діагнозом „отруєння продуктами горіння“. Потерпілих передали медикам для подальшої госпіталізації», — розповілі пожежники.

Окрім того, зафіксовані випадки отруєння чадним газом через несправність опалювального та газового обладнання.

«Так, 31 грудня до ДСНС надійшла інформація, що у селі Горенка Київської області в приватному житловому будинку внаслідок отруєння чадним газом через несправності газового котла постраждало п'ятеро осіб, з них двое дітей (2012 та 2017 р. н.) Усіх госпіталізовано до лікарні. Цього ж дня о 09:50 у смт Борова Київської області в приватному житловому будинку внаслідок отруєння чадним газом через порушення правил експлуатації газового обладнання загинуло 2 особи», — констатує ДСНС.

Нагадаємо, що за останній місяць в Україні зросла кількість пожеж: на 18,7% через порушення правил експлуатації теплогенеруючих агрегатів, на 4,3% через електроустановки.