ДБР завершило розслідування щодо правоохоронця, який отримав керівну посаду від окупантів в Лимані

Працівники ДБР завершили спецрозслідування стосовно колишнього правоохоронця з міста Лиман Донецької області, який активно співпрацює з окупантами, а зараз переховується від слідства у тимчасово окупованому Донецьку. Обвинувальний акт спрямовано до суду.

ДБР завершило розслідування щодо правоохоронця, який отримав керівну посаду від окупантів в Лимані

Після захоплення російськими військами Лиману фігурант, проігнорувавши наказ керівництва про евакуацію, перейшов на бік ворога. Під час «візиту» заступника міністра так званого «мчс днр» експравоохоронець особисто цікавився, коли можна виходити на «службу».

За лояльність він отримав посаду так званого «начальника групи наглядової діяльності та профілактичної роботи „пожежно-рятувальний загін м. Красний Лиман“» у структурному підрозділі мчс окупаційної адміністрації.

Після звільнення Лиману чоловік втік з окупантами. За наявною інформацією, він переховується у тимчасово окупованому Донецьку.

Експравоохоронець заочно обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення.

Нагадаємо, жительку Донеччини засуджено до 8 років за те, що вона передавала окупантам дані про місцезнаходження українських блокпостів.