Шмигаль закликав готуватися до аварійних відключень світла

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українці мають бути готовими до відновлення аварійних відключень світла, оскільки рф готується завдати чергового ракетного удару по цивільній та енергетичній інфраструктурі.

Шмигаль закликав готуватися до аварійних відключень світла

Під час засідання уряду Шмигаль зазначив, що тепла погода та святкові дні призвели до зниження споживання, що дозволило нам протягом новорічних свят не застосовувати відключення.

Проте вже у четвер, 5 січня, споживання зросло, тож у центральному та східному регіонах, а також в Одесі, Львові, Дніпрі були запроваджені графіки планових відключень.

Він нагадав, що відсьогодні очікується суттєве похолодання. Відповідно зросте споживання та дефіцит в енергосистемі збільшиться.

«Крім цього, ворог готовий завдати чергового ракетного удару по цивільній та енергетичній інфраструктурі. Тому ми всі маємо бути готові до поновлення аварійних відключень», — наголосив Шмигаль.

Раніше в Укренерго заявляли, що найближчим часом в Україні очікується значне похолодання, що спричинить стрімке збільшення споживання електроенергії. Поки що енергосистема не в змозі покрити його в повному обсязі. А через зниження температури в Київській області аварійні бригади ДТЕК з 5 січня переведені в посилений режим.