Вірменія: кілька десятків людей приїхали пікетувати російську базу в Гюмрі, є затримані

У Вірменії активісти одного з політичних об’єднань влаштували пікет біля російської військової бази у Гюмрі, частину людей затримали.

Вірменія: кілька десятків людей приїхали пікетувати російську базу в Гюмрі, є затримані

Акцію зібрав позапарламентський блок «Національно-демократичний полюс» у зв’язку з блокадою Азербайджаном Нагірного Карабаху та бездіяльністю російського «миротворчого контингенту».

Протест назвали «Блокадою для виходу з блокади». Учасники вимагали, щоб російські військові виконали свої зобов’язання щодо безперебійної роботи Лачинського коридора в обидва боки, які взяли за себе за тристоронньою угодою від 9 листопада 2020 року. Також вони закликали до виходу Вірменії з ОДКБ і вигукували «ні російській окупації».

З Єревана прибули значні сили правоохоронців, учасників не пропустили на прилеглу до бази вулицю. Акцію назвали незаконною, біля меморіального комплексу «Матір-Вірменія» затримали частину протестувальників, нібито кілька десятків активістів.

Нагадаємо, єдину дорогу, яка сполучає Нагірний Карабах із Вірменією, фактично перекрили з 12 грудня під приводом протесту екоактивістів. Через це в анклаві починаються з труднощі з продуктами і медикаментами. 13 грудня Азербайджан перекрив постачання газу з Вірменії до Нагірного Карабаху.

Азербайджан заявляє, що екоактивісти нібито не блокують гуманітарні вантажі і що за цей період по дорозі пропускали російських військових, представників Червоного Хреста які супроводжували важкохворих пацієнтів.

Нагадаємо, що в Азербайджані повідомили про обстріл з боку вірменських військ.