У ЗСУ розповіли про ситуацію в Соледарі — виділено додаткові сили

Сили оборони України здійснюють кроки для того, щоб у районі міста Соледар Донецької області противник не міг просунутися далі. Там ведуться важкі бої.

Про це заявив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

«Завдаються системні удари з нашого боку», — повідомив речник Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону «Єдині новини» 9 січня. За його словами, за добу окупанти здійснили на цьому напрямку 106 обстрілів, відбулося 22 бойові зіткнення.

«Там відбуваються жорстокі бої… Учора [8 січня] було виділено командирам, які там, у Соледарі, додаткові сили та засоби», — заявив представник Збройних сил України.

Череватий запевнив, що українські воїни роблять усе можливе для оборони міста. «Я думаю, що спільними зусиллями вдасться стабілізувати ситуацію», — сподівається військовослужбовець.

Він додав: у період морозної погоди можна буде активно використовувати важку техніку: танки, БМП, БТР. Отже, будуть можливі контрнаступальні дії.

«Яка сторона краще підготується, підготує свою техніку до зимового етапу експлуатації, підготує особовий склад, розробить найкращі тактичні плани — та і матиме перевагу», — заявив Череватий.