Французький кінорежисер Хазанавічус передав € 125 тис на відбудову лікарні в Ізюмі

Відомий французький кінорежисер та лауреат премії Оскар Мішель Хазанавічус зробив внесок у розмірі 125 тисяч євро у Фундацію Олени Зеленської. Кошти спрямують на відбудову Ізюмської міської лікарні, яку частково знищили та розграбували російські військові.

Мішель Хазанавічус передав € 125 тис на відбудову лікарні в Ізюмі
Мішель Хазанавічус передав € 125 тис на відбудову лікарні в Ізюмі

Про це повідомляє пресслужба Фундації Олени Зеленської.

Режисер організував благодійний аукціон. У ньому взяли участь десятки представників кіноіндустрії зі всього світу, які виставили свої особисті речі у якості лотів. Зокрема, Том Хенкс надав друкарську машинку зі своєї особистої колекції, Катрін Денев — власну косметичку, Ален Делон — фотографію з кінофільму Басейн, надруковану на дереві, Наталі Портман — кілька рідкісних плакатів зі своїм автографом. А музикант Томас Бангальте з гурту Daft Punk виставив на аукціон шолом робота з фільму Daft Punk’s Electroma.

Всього під час проведення аукціону вдалося зібрати 250 тисяч євро. З них половину Мішель Хазанавічус спрямував на ініціативу UNITED24, ще половину — на Фундацію Олени Зеленської.

Як підкреслює Мішель Хазанавічус, Франція та весь світ має почути історії про Україну та її громадян.

«Опір, героїзм, людяність, хоробрість, солідарність — я вважаю, що історії про це потрібно розповідати людям (у Франції та світі, — ред.). Це ті цінності, які дали змогу вашій країні перемогти велику та могутню Росію. Нам потрібні ці цінності, ми повинні вірити, що вони все ще існують, і бачити, що вони ще мають цінність в цьому світі», — розповів кінорежисер.

«Ви зробили неоціненний подарунок усім, чиї життя залежать від цієї лікарні», — подякувала перша леді України Мішелю Хазанавічусу за цей внесок.

Нещодавно Олена Зеленська представила Фундацію під час свого візиту до Парижа, та розповіла гостям заходу про місію та проєкти Фундації — зокрема, відбудову лікарні в Ізюмі.

«Скільки б ми не робили для порятунку українців, війна триває. Перед нами постійно, кожен день, постають нові виклики», — звернулася вона до видатних діячів Франції.

Саме для того, щоб знаходити ресурси на допомогу тим, хто її потребує в Україні, Олена Зеленська створила Фундацію. Ініціатива залучає кошти від іноземного бізнесу, міжнародних агенцій та фондів, заради відновлення людського капіталу України. Фундація Олени Зеленської прагне стати провідником між небайдужими людьми зі всього світу та українцями, що постраждали від російської воєнної агресії.

Наразі допомога Ізюмській міській лікарні, яка слугувала опорним медичним закладом для майже 150 тисяч людей — це основний пріоритет у діяльності Фундації. Зараз корпуси лікарні частково знищені, а вціліле медичне обладнання розікрали російські окупанти.

За словами Олени Зеленської, лікарню потрібно відбудовувати прямо зараз, адже мешканці Харківської області щодня підриваються на мінах. Їм потрібна невідкладна допомога.

Нагадаємо, 4 січня Президент Франції Еммануель Макрон заявив українському лідеру Володимиру Зеленському, що Париж передасть Києву бронемашини.