Рада має прийняти закон про люстрацію всіх представників ОПЗЖ — Микола Голомша

Всіх представників ОПЗЖ, які вчинили злочини, мають притягти до відповідальності.

Рада має прийняти закон про люстрацію всіх представників ОПЗЖ
Рада має прийняти закон про люстрацію всіх представників ОПЗЖ

Про це у коментарі i-ua.tv заявив перший заступник Генерального прокурора України в 2014-му році Микола Голомша.

«З настанням повномасштабного вторгнення, яке відбулося 24 лютого, Україна зрозуміла підступність і системність злодіянь проти України через цілу низку колобарованих нею людей. Цей процес розпочався і не закінчиться на позбавленні громадянства. Шляху назад немає. Ще один правильний крок — введення заходів проти московської церкви в Україні, яка служить кремлівському режиму. Тому ми бачимо відповідні кроки — повернення Бога до Лаври, а також пошуки колабарантів в рясах, позбавлення громадянства і так далі. Робота ведеться системно», — каже експерт.

Експерт підкреслив, що Верховна Рада має ввести заходи щодо заборони ОПЗЖ та будь- якої колобаразізаційної партійної організації, яка руйнувала Україну.

«СБУ має перевірити всіх депутатів від ОПЗЖ. Адже відбулася зрада Батьківщині. Парламент має прийняти відповідне рішення про заборону цієї партії та прийняти закони. Ігри з такими організаціями та постатями дуже погано закінчуються. Не може бути ніякої вибірковості. Має бути чітка зрозуміла державна позиція. Всіх депутатів та посадовців від ОПЗЖ органів місцевого самоврядування, треба пропустити через дрібне сито. Всі вони мають бути пролюстровані. На місцях має відбутися перевірка кожного представника ОПЗЖ. Чи діяв він проти України. Проте всі представники партії ОПЗЖ не мають бути допущеними до влади у майбутньому. Має відбутися повна люстрація. Проте не можна буде вибірково прикривати тих, чи інших людей, які стали на шлях зради. Адже вони ніколи не виправляться», — каже експерт.

За його словами, парламент має прийняти відповідний закон про люстрацію всіх представників ОПЗЖ.

«Всіх представників ОПЗЖ, які вчинили злочини, мають притягти до відповідальності. Проте надмірна обережність може слугувати латентному накопиченню колаборації. Всі важелі впливу є. Треба діяти принципово та безповоротно», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що Верховна Рада розгляне невідкладно питання позбавлення депутатського мандату Віктора Медведчука та його поплічників. Указ про позбавлення громадянства нардепів вже внесений у парламент.