На фронті масові обмороження бійців — ЗСУ не забезпечені грілками для рук та для ніг

На фронті значна кількість воїнів Збройних сил України (ЗСУ) отримали обмороження, бо не забезпечені грілками для рук та для ніг.

На фронті масові обмороження бійців
На фронті масові обмороження бійців

Про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов.

«На фронті значна кількість воїнів отримали обмороження, і на це треба звернути серйозну увагу під час інтенсивних бойових дій у полях, бо морози будуть ще. Низька температура та холодні степові вітри швидко знижують боєздатність. На жаль, війська не забезпечені ні термохімічними ні електричними грілками для рук та для ніг. Міноборони на ці проблеми, звичайно, звернути увагу не встигло, зима як завжди прийшла раптово, тому, шановні волонтери, маємо зробити це самі», — пише журналіст.

За його словами, під час інтенсивних бойових дій кожен боєць потребує спеціальних засобів для зігріву рук та ніг.

«Так, багато хто для себе подбав, але витрата постійна, переїзди і відсутність централізованого постачання ускладнюють забезпечення. Також важливо забезпечити грілками операторів дронів — є зігрівачі для рук електричні, зручні для зігріву пальців. Кожен воїн має отримати такі обігрівачі, витрата їх значна. Забезпечити треба усіх, бо після потепління знов можуть бути морози, кожен на фронті повиннн мати трохи засобів утеплення», — резюмує журналіст.