Триває ДНК-експертиза загиблих військових, які повернули з Оленівки

Триває ДНК-експертиза 54 тіл загиблих військовополонених, яких російські окупанти повернули через Міжнародний Комітет Червоного Хреста з колонії в Оленівці, що на Донеччині.

Наслідки теракту в Оленівці
Наслідки теракту в Оленівці

Про це йдеться у повідомленні Мінреінтеграції.

«Їх ідентифікація — одне з питань, яке обговорювалося на засіданні Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими під час зустрічі з рідними військовослужбовців. Родини хвилює, як швидко завершиться процес ідентифікації», зазначили в міністерстві", — йдеться у повідомленні.

За даними Мінреінтеграції, ДНК-експертиза вимагає багато часу.

Як пояснив представник Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти Іван Ангелін, довга тривалість ДНК-експертизи пов’язана з розслідуванням інших аспектів злочину в Оленівці.

«Повернувши тіла загиблих героїв, ми передаємо їх на судово-медичну експертизу до профільних закладів. Далі слідчий повідомляє відомості про загиблих безпосередньо родичам», — розповів Ангелін.

У Мінреінтеграції розказали, що учасники засідання Координаційного штабу намагатимуться прискорити процесу ідентифікації тіл, зокрема шукатимуть способи збільшити кількість відповідних лабораторій.

Нагадаємо, у результаті теракту в Оленівці загинув щонайменше 41 український військовослужбовець.