Назва презентує цей канал як іномовлення від імені України, — політолог про Ukraine Would News

В Україні запускають новий загальнонаціональний інформаційний канал Ukraine World News. Його власник та інвестор — бізнесмен Віталій Кропачов.

Віталій Кропачов
Віталій Кропачов

2022 року Кропачов купив ліцензію на цифрове мовлення 4 каналу, а також компанію «Ера продакшн». Невдовзі після продажу ліцензії майно 4 каналу було заарештоване, а потім передане Держкіно, передає Детектор Медіа.

Політолог Володимир Воля вважає, що шанси появи на телебаченні цього каналу невеликі.

«Якщо ця людина була пов'язана з формуванням інформаційної політики на 112 каналі часів Медведчука, то, я думаю, що в такого каналу дійсно шанси з'явитися в ефірного просторі України невеликі. Тим більше з такою назвою. Фактично сама назва презентує цей канал як іномовлення від імені України», — зазначив він у коментарі телеканалу I-UA.tv.

На його думку, мовлення каналу з такою назвою — це питання політичне.

«Якщо будуть надані дозвільні документи від держави на мовлення з такою назвою, значить, що є згода влади. І я не виключаю, що власник каналу працює не на Медведчука, а принаймні працює зі згодою української влади. Якщо канал з такою назвою, претензійно політичною, отримав дозвіл на мовлення, це значить, що влада не проти», — підкреслив експерт.

Також Воля додав, що Кропачов швидше технічно та фінансово забезпечує цей канал, а інформаційну політику, ймовірно, будуть забезпечувати інші.

Читайте також


Втома поляків від біженців, — політолог про ставлення до українців у Польщі

У Польщі змінюється ставлення до українських біженців. Потенційні загрози з їхнього боку поляки вбачають у негативному впливі на ринок праці, на зростання інфляції та злочинності. Про це свідчать результати свіжого опитування, яке провели фахівці факультету політології та міжнародних досліджень Варшавського університету та Університету економіки й гуманітарних наук у Варшаві.