Від Рамштайну варто очікувати прогресу в питанні надання Україні танків, — експерт

На наступному засіданні Рамштайну 20 січня буде головним питання про надання Україні танків і загалом збільшення військової допомоги.

Від Рамштайну варто очікувати прогресу в питанні надання Україні танків, — експерт

Про це заявив політолог Володимир Воля в коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Від цього засідання Рамштайну варто очікувати прогресу в питанні надання Україні танків. Коли ці танки надійдуть (танки західних моделей) — я не думаю, що це станеться швидко, тому що ми бачимо ситуацію з французькими колісними танками. Поки всі технічні, логістичні питання будуть вирішені, їх поступово передадуть впродовж 2 місяців, ближче до весни. Так само і з танками західного виробництва. Їх же не можна просто так передати. Це буде як металобрухт. Бо під них потрібно створити відповідну логістику: створити ремонт обслуговуючої потужності, навчити українських військовослужбовців, техніків», — зазначив він.

Саме тому процес передачі може затягнутися на декілька місяців, вважає експерт.

«Прогрес, я думаю, може бути саме в рамках Рамштайну. Буде ухвалене принципове рішення про початок передачі Україні танків західного виробництва», — додав Воля.

Нагадаємо, нова зустріч партнерів з оборони України відбудеться 20 січня. Вона пройде на військовій базі у німецькому місті Рамштайн.

Читайте також


Втома поляків від біженців, — політолог про ставлення до українців у Польщі

У Польщі змінюється ставлення до українських біженців. Потенційні загрози з їхнього боку поляки вбачають у негативному впливі на ринок праці, на зростання інфляції та злочинності. Про це свідчать результати свіжого опитування, яке провели фахівці факультету політології та міжнародних досліджень Варшавського університету та Університету економіки й гуманітарних наук у Варшаві.