Українська короткометражка про Київ увійшла до конкурсної програми Берлінале

Стрічку «Це побачення» української режисерки Надії Парфан відібрали до міжнародного короткометражного конкурсу 73-го Берлінського кінофестивалю — Берлінале.

Українська короткометражка про Київ увійшла до конкурсної програми Берлінале

Про це стало відомо 13 січня із сайту конкурсу, передає Суспільне.

«Це побачення» — перша ігрова стрічка режисерки Надії Парфан. Це історія про столицю країни, в якій триває повномасштабна війна, але не припиняється життя у всіх його проявах.

Всього до конкурсної програми Berlinale Shorts 2023 увійшло 20 короткометражних фільмів.

«Навіть складні теми порушуються з освіжаючою легкістю, не жертвуючи при цьому їхньою серйозністю. Захопливо бачити, які мистецькі інструменти використовують режисери, щоб передати свої історії та ідеї», — зазначила керівниця відділу короткометражних фільмів Berlinale Анна Хенкель-Доннерсмарк.

Лауреати стануть відомі під час офіційної церемонії народження 25 лютого.

Після Berlinale фільм вийде онлайн на британській платформі Nowness.com і на платформі «Такфлікс» разом з іншими стрічками спецпроєкту Ukrainian Talents at Nowness, у межах якого й знімали фільм.

Надія Парфан — українська режисерка, засновниця онлайн-кінотеатру українського кіно «Такфлікс». Зняла фільми «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго», «Жінки, що грають в ігри», «Reve ta Stohne» on tour", «Я не хотіла робити фільм про війну».

Нагадаємо, нова стрічка Джеймса Кемерона «Аватар: Шлях води» заробила $ 1 млрд у світовому прокаті за 14 днів. Втна стала фільмом, який найшвидше зібрав таку суму впродовж цього року.