Загибель Монастирського, експерт розповів чи відбудеться переформатування груп впливів

Після загибелі голови МВС Дениса Монастирського та його заступника, не варто чекати підкилимової боротьби.

Загибель голови МВС Дениса Монастирського
Загибель голови МВС Дениса Монастирського

Про це повідомив політичний експерт Ігор Рейтерович.

«Загибель міністра МВС Дениса Монастирського, першого заступника міністра та державного секретаря, серйозно вплине в тактичному плані. Потрібен буде певний час, щоб знайти нових людей, та провести їх через відповідну процедуру затвердження на посадах. Зараз у МВС буде складна ситуація по вирішенню оперативних питань. В МВС є багато кваліфікованих кадрів, які зможуть підхопити всі необхідні процеси. Проте до затвердження нового керманича, діяльність міністерства буде обмежена. Певні провисання в тактичній роботі будуть», — каже експерт.

За його словами, в стратегічному плані ситуація особливо не зміниться.

«Навряд чи відбудеться жорстке переформатування груп впливів стосовно цієї посади. Адже у нас на сьогоднішній день немає конкурентної внутрішньо- політичної боротьби. Ця сфера відноситься до сфери впливу та інтересів президента України, тому саме в ОП знайдуть заміну Монастирському. Ця людина буде проведена через Раду. Скоріш за все це буде людина не з депутатського корпусу, як це було з Монастирським. Скоріш за все це буде людина, яка має досвід роботи в МВС для того, щоб вона могла швидко очолити міністерство. Тому серйозної підкилимової боротьби та змагань між різними групами інтересів, не буде», — підкреслив експерт.

Експерт зазначає, що в ЗМІ поки є версія про помилку пілоту.

«Але дійсно виникає питання, чому у гелікоптері перебувало одночасно все керівництво. Треба буде дивитися на протоколи, які є у міністерства. Зокрема, чи можуть всі очільники міністерства перебувати в одному транспортному засобі. Проте вони вже таким складом літали неодноразово. Однак російські ЗМІ вже вигадують дурниці та нісенітниці. Скоріш за все, до трагедії призвела помилка пілота чи технічна несправність гелікоптера», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що сьогодні вранці, 18 січня, у Броварах розбився гвинтокрил ДСНС. Внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр, перший заступник міністра та державний секретар.