Канада передасть Україні 200 броньованих авто

Канада продовжує підтримувати Україну і в новому пакеті допомоги передає українським військовим 200 броньованих автомобілів Senator APC.

Броньовані автомобілі Senator APC
Броньовані автомобілі Senator APC

Про це повідомила міністерка оборони Канади Аніта Ананд на брифінгу у Києві, передає кореспондент Суспільного.

«Ми будемо продовжувати підтримувати Україну впродовж довгого часу. Ми оголосили про наш наступний пакет допомоги Україні. Ми зможемо надати Україні понад 200 броньованих автомобілів загальною вартістю 90 млн канадських доларів», — сказала вона.

За словами канадської міністерки, автомобілі Senator призначені для того, щоб виконувати різноманітні завдання і мають підвищений рівень безпеки. Крім того, вони дуже маневрові.

«Їх дуже легко адаптувати і для інших потреб. На них можна наприклад встановити і озброєння. Ці автомобілі можуть використовуватися для безпечного перевезення особового складу, обладнання. А також для медичних евакуацій. Ці автомобілі мають певне технічне обладнання, яке допомагає солдатам визначити небезпеку і таким певним відповідним чином на неї зреагувати. Вони броньовані і допомагають захистити людей, які є в тих автомобілях, якщо не вдалося уникнути небезпеки», — зазначила Ананд.

За її словами, Канада надаватиме й іншу допомогу, зокрема канадські військові продовжать тренувати українських вояків у Великій Британії. Також Канада допомагає транспортувати допомогу для України від інших партнерів.

Ананд зазначила, що протягом минулих місяців Канада надали Україні гаубиці, 39 броньованих машин підтримки, амуніцію.

«І останнє з того, що ми зробили — ми придбаємо систему протиповітряної NASAMS для оборони України. Наша військова допомога складає понад 1 млрд доларів. А всього Канада Україні надала допомогу на 5 млрд доларів. І це стосується і військової сфери, економічної, гуманітарної та інших сфер», — сказала міністерка.

10 січня стало відомо, що Канада оголосить про додатковий пакет безпекової допомоги Україні.