США мають передати Україні GLSDB, які можуть вражати цілі на відстані 160 км

Вони можуть запускатися з систем HIMARS/M270. Також Україна, швидше за все, отримає броньовані машини Stryker.

США мають передати Україні GLSDB
США мають передати Україні GLSDB

Про це повідомляють у ЗМІ.

Пакет, ймовірно, включатиме кілька восьмиколісних броньованих бойових машин Strykers, виготовлених General Dynamics Land Systems, а також бомби малого діаметра наземного запуску, які мають радіус дії приблизно 100 миль, повідомили двоє людей. Минулого тижня POLITICO вперше повідомило, що Пентагон розглядає можливість надіслати Strykers у рамках майбутнього траншу допомоги. Агентство Reuters спершу повідомило, що обговорюються бомби малого діаметру виробництва Boeing.

Цей пакет не включатиме армійську тактичну ракетну систему великої дальності, яка може досягти Москви, за словами двох людей. Адміністрація Байдена відмовилася відправляти боєприпаси великої дії, незважаючи на благання Києва, побоюючись спровокувати президента росії володимира путіна.

«Ми вважаємо, що надання сучасних танків суттєво допоможе та покращить здатність українців воювати там, де вони воюють зараз, і воювати більш ефективно в майбутньому», — сказав журналістам у середу речник Ради національної безпеки Джон Кірбі, маючи на увазі європейські танки. Він відмовився коментувати будь-який майбутній пакет допомоги від США.

Західні країни різко збільшили свої обіцянки щодо нової бронетехніки, щоб допомогти Україні створити нові бронетехнічні підрозділи для важких боїв цієї весни та літа. Наприкінці минулого року США та Нідерланди домовилися витратити 90 мільйонів доларів на модернізацію приблизно 90 радянських танків Т-72, які експлуатує Чехія, для відправлення в Україну. Німеччина також пообіцяла створити свою бойову машину піхоти Marder, а Франція — AMX-10 RC, колісну систему, побудовану навколо встановленої на башті 105-мм гармати. Канада також надасть 200 транспортерів канадського виробництва, повідомила міністр оборони Аніта Ананд у середу під час візиту в Київ.

Цього місяця США оголосили, що надішлють 50 бойових машин Bradley Fighting Vehicles, гусеничної броньованої машини, яка несе автоматичну гармату, кулемет і ракети TOW. Адміністрація вже надала тисячі бойових машин, у тому числі Humvee та протимінні машини, які використовуються для переміщення військ на полі бою.