пригожин намагається посилити свої апаратні позиції в оточенні російського диктатора

Свою «мрію» очільник ПВК «Вагнер» євген пригожин хоче втілити шляхом участі власних найманців у війні в Україні.

євген пригожин і володимир путін
євген пригожин і володимир путін

Про це заявив представник ГУР МО України Андрій Черняк.

«Через дії ПВК „Вагнер“ в Сирії та Африці, сотні злочинів проти людяності, які здійснили його найманці, ніхто з Заходу не хоче мати справ з пригожиним. Він став токсичною особою для всього цивілізованого світу. Тому й сконцентрував свої зусилля на війні, аби разом зі своїми людьми бути на головних позиціях в оточенні путіна. Це кроки для його виживання — посилення позицій, а потім зайняття високих посад», — зазначив представник воєнної розвідки України.

Крім того, за словами Андрія Черняка, зараз у кремлі триває жорстка боротьба за владу і за місце біля путіна.

пригожин намагається показати себе «переможцем», а керівництво російського міноборони і генштабу рф робить відчайдушні спроби підвищити власні рейтинги, додав співрозмовник.

За словами представника ГУР МО України, це вже впливає на настрої населення рф і за невдачі критикують військове керівництво.

«Він каже, що це успіхи «вагнера», але заради незначних тактичних «перемог"тисячі найманців вже знищені. Їх женуть у наступ по трупах за повної підтримки збройних сил рф. А тепер герасимов навряд чи надаватиме йому таку підтримку, бо йому потрібні свої здобутки і перемоги, і він робитиме все, щоб нейтралізувати пригожина. Це логічні рішення. І якщо десь буде успіх, то це буде успіх шойгу та герасимова, а не пригожина. Але при всіх їхніх потугах досягнути суттєвого успіху новому командуванню російських окупаційних військ вже не вдасться», — підсумував Андрій Черняк.

Нагадаємо, євген пригожин продовжує мусувати тему «захоплення Соледара» найманцями ПВК «Вагнер». Так він намагається підняти свій політичний статус.

Читайте також


Ю. Буздуган: в рф палацовий переворот, зберегти російську імперію вже не вдасться

Голова ПВК «Вагнер» Євген Пригожин стверджує, що взяв під контроль військові об’єкти Ростова-на-Дону, зокрема аеродром, збирається «на москву», а також що його вояки збили вже три російських вертольоти. Що насправді відбувається в рф та як на це має реагувати Україна, журналісти i-ua.tv запитали у експерта з питань геополітики Юрія Буздугана.