Україна розблокувала постачання майже всіх видів озброєнь — Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що вдалося розблокувати надання партнерами практично всіх видів озброєнь, які необхідні для перемоги у війні з рф.

Україна розблокувала постачання всіх видів озброєнь
Україна розблокувала постачання всіх видів озброєнь

Про це він заявив у процесі панельної дискусії в Українському домі у швейцарському Давосі.

За словами Кулеби, це потребує часу. Усі партнери мають ухвалити відповідне рішення, проте зрештою Україна отримує те, що просить. Міністр упевнений, що на початку російського вторгнення західні партнери відмовлялися постачати зброю, особливо коли йшлося про складні системи.

За словами Кулеби, Україна усвідомлює, що рф збирається перемогти на полі бою, а тому головне завдання полягає у тому, щоб завадити цьому та деокупувати всі території. Перемога настане тоді, коли останній російський солдат покине Україну.

«Ми розуміємо, наскільки важливим є нинішній рік, ми усвідомлюємо наміри росії. Ми повинні бути готові до її спроб перемогти на полі бою і не допустити цього. Але наші цілі у війні залишаються незмінними — повне відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно-визнаних кордонах», — сказав глава МЗС.

Міністр наголосив, що Крим також є частиною України. За його словами, півострів нічим не відрізняється від Херсонської, Запорізької, Донецької і Луганської областей країни, які потрібно звільнити від російських загарбників.

Також, як сказав глава МЗС, головною метою також можна назвати і правосуддя, репарації, повоєнну відбудову, гарантії того, що РФ більше не вторгнеться.

«Але повернення контролю над усією українською територією стане базовою перемогою. Без цього все інше в принципі буде неможливим», — сказав Кулеба.

Рекомендовані публікації