ТРО Києва отримала гармату ANTIDRON KVSG-6 для збиття БПЛА (ВІДЕО)

Бійці 242 Окремого батальйону Територіальної оборони Збройних сил України з Києва отримали на озброєння антидронову рушницю ANTIDRON KVSG-6

ТРО Києва отримала гармату ANTIDRON KVSG-6 для збиття з БПЛА
ТРО Києва отримала гармату ANTIDRON KVSG-6 для збиття з БПЛА

Антидронову гармату військовим передала австрійська мережа автомобільних заправок AMIC Energy, співробітники якої служать у 242 батальйоні ТрО. Наголошується, що у вересні 2022 року компанія підписала з підрозділом угоду про благодійну допомогу.

«Ворожі дрони — це новий виклик для нас, тому антидронова гармата буде дуже ефективним засобом у боротьбі з ними», — прокоментував молодший лейтенант Тарас Пелюх із позивним «Вінс».

ANTIDRON KVSG-6 розробила та виробляє українська компанія Kvertus. Пристрій, що нагадує футуристичну гвинтівку, за допомогою дискових антен створює спрямовані радіоперешкоди, які пригнічують канали керування та навігації БПЛА, позбавляючи зв'язку з оператором. За словами розробників, рушниця може боротися з більшістю типів дронів, має невелику вагу, легко застосовується та переноситься завдяки акумуляторній батареї. Оператор може вибірково задіяти частоти, використовуючи перемикачі, а дальність дії залежить від сили сигналу та розташування оператора БПЛА.