Потрібні Україні для перемоги: Британія обіцяє добиватися рішення щодо передачі Leopard

Британія продовжуватиме переговори з союзниками щодо передачі Україні танків Leopard. Адже вони потрібні їй для того, аби перемогти російську агресію.

Потрібні Україні для перемоги: Британія обіцяє добиватися рішення щодо передачі Leopard

«Ми хочемо зробити так, щоб українці перемогли. Ми хочемо переконатися, що це буде зроблено швидко, тому що це (передача Україні Leopard — ред.)найкращий спосіб врятувати якомога більше життів. Велика Британія була в авангарді підтримки України військовим обладнанням ще до початку вторгнення, і ми продовжуватимемо цю допомогу», — заявив Клеверлі.

Відповідаючи на запитання, чи правда, що Німеччина робить недостатньо у питанні підтримки українців, зокрема блокуючи передачу танків, він сказав, що Берлін «вже зробив багато».

«Варто пам'ятати, що вона (Німеччина — ред.) відштовхується від зовсім іншої точки у питанні танків. Я хотів би, щоб українці були забезпечені Leopard 2. Тому я продовжуватиму розмову з нашими союзниками та друзями по НАТО, щоб сприяти передачі Україні найкращого військового обладнання, щоб допомогти їй захиститися від цього жорстокого вторгнення», — зазначив Клеверлі.

Нагадаємо, що українські екіпажі вже найближчим часом розпочнуть навчання на танках Challenger 2 на території Британії.