Німеччина готова забезпечити снарядами танки Leopard 2, які передають Україні

Німецький оборонний концерн Rheinmetall може надати велику кількість боєприпасів для танків Leopard 2, які Німеччина та інші країни відправлять Україні

Rheinmetall вже збільшив виробничі потужності для забезпечення необхідних потреб у боєприпасах.

У німецькому концерні також зазначили, що вклали і продовжують вкладати значні кошти у збільшення штату співробітників та створення нових виробничих потужностей.

Ймовірно, йдеться про будівництво нового заводу з виробництва боєприпасів. Раніше представник Rheinmetall зазначав, що основна мета нового виробництва — відновлення забезпечення боєприпасами Збройних сил Німеччини, яке буде незалежним від зарубіжних виробничих потужностей.

Зазначається, що будівництво заводу почалося після двох відмов Швейцарії на реекспорт боєприпасів до України у відповідь на запит Берліна.

«Ми робимо все, щоб підтримати Україну, а також НАТО та федеральний уряд, у тому числі й необхідними боєприпасами», — наголосили представники Rheinmetall.

За словами представників оборонної компанії, збільшення потужностей дозволить концерну забезпечити потреби у боєприпасах як Бундесверу, так і сил оборони інших країн, на озброєнні яких перебувають основні бойові танки Leopard 2.


Джерело: DW