Високі технології можуть стати однією зі стратегій у відносинах України та Китаю — Олег Бай

Завдання стратегічних відносин з Китаєм для України має бути предметом номер один.

Олег Бай
Олег Бай

Про це під час ефіру на i-ua.tv повідомив дипломат, надзвичайний і повноважний посланник Олег Бай.

«У нас є інститут стратегічних досліджень. Тому завдання стратегічних відносин з Китаєм сьогодні та завтра має бути предметом номер один для цього інституту. Ми більше говорили, ніж діяли про Європейську та Євроатлантичну Євроінтеграцію. Китай говорить про глобальну інтеграцію, яку він готовий очолити. Світ вже не є однополюсним. Зокрема, одноамериканським, однокитайським і так далі. Тому нам потрібно бути уважними до цих глобальних пропозицій. Треба досліджувати, в чому саме ми маємо брати участь в інтересах України. Враховуючи наше минуле мова може йти про високі технології. Нам потрібно займатися цим з точки зору стратегії. У нас є рада україно- китайського співробітництва. Такі організації треба підіймати на державний рівень державної стратегії. Без цього ми будемо для Китаю державою між росією та Польщею. Нам не можна цього допустити», — каже експерт.

За його словами, для того, щоб правильно побудувати дипломатичну кадрову політику, кар’єрних дипломатів треба розбавляти не кар’єрними.

«Вони можуть гірше знати протокол, але їх можна всьому навчити. Вони фахівці в своїй галузі і в цьому їх плюс. Дипломатична служба тільки виграє від некар’єрних дипломатів», — резюмує експерт.

Рекомендовані публікації