російські війська почали штурм Вугледару

Вугледар для рф має ключове значення, це стратегічно важливий пункт комунікацій на півдні Донбасу, рубіж для розгортання майбутнього українського наступу на Кримський коридор.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

«Захоплення Вугледару значно покращить стратегічне становище російської армії на Донбасі, дозволить поглибити оборону. Мета російського командування у кампанії 2023-го року — захопити увесь Донбас, або відсунути нашу армію від Кримського коридору. Для захоплення Вугледару росіяни зосередили з'єднання своїх найкращих військ — бригади морської піхоти та повітряно-десантних військ, запаси боєприпасів», — зазначає Ю. Бутусов.

«Для нас успішна оборона Вугледару — це завдання максимальних втрат російським елітним бригадам. Ми пам'ятаємо як росіяни вже вперше намагались захопити Вугледар восені, і зупинились у селі Павлівка біля міста. російська регулярна армія дуже чутлива до втрат, і у російських медіа піднялась тоді хвиля, що російські морпехі розбиті. Вугледар є зручним рубежем оборони, він на висотах, ворог наступає з низини, є можливості завдати ворогу нової поразки», — каже журнуліст.

На його думку, битва за Вугледар буде визначати увесь хід подальшої війни на півдні України у 2023-му році.