Те, що керівництво політсили виключило Тищенка з партії — гарний дзвіночок, — політолог

Миколу Тищенка звільнено з посади заступника голови партії «Слуга Народу». Раніше стало відомо, що нардеп поїхав до Таїланду для «покращення взаємодії з представниками українського суспільства».

Те, що керівництво політсили виключило Тищенка з партії — гарний дзвіночок, — політолог

Політолог Віталій Кулик прокоментував звільнення держпосадовця.

«Річ у тім, що Тищенко — депутат-мажоритарник. Якби він був депутатом-списочником, то партія „Слуга народу“ могла б позбавити його депутатського мандату. На жаль, наше законодавство побудоване таким чином, щоб забрати мандат, є кілька умов: смерть, добровільна здача мандату, вирок суду або наявність громадянства іншої країни. Але ж випадок з Тищенко — відпочивати в Таїланді, потім примушувати посольство писати про те, що він там з кимось зустрічається, — це нижче дна», — зазначив він у коментарі телеканалу I-UA.tv.

Експерт вважає, що оперативна реакція керівництва політичної сили та виключення Тищенка з партії— це «гарний дзвіночок».

«Сподіваюся, що ця тенденція буде зберігатися й далі. Тепер питання стоїть в адміністративно-кримінальному покаранні самого Тищенка, який виїхав з території України після введення в дію указу Президента про недопущення виїзду, окрім як по робочих питаннях, депутатів і чиновників. Якщо ж він виїхав до введення в дію, то, відповідно, є заява Стефанчука про те, що він не підписував ніяких відряджень для Тищенка. А, очевидно, це порушення й для самого Тищенка — кримінальне, і для тих чиновників, які пропускали його на точки перетину кордону», — наголосив він.

Далі невідомо, як буде реагувати на цю справу правосудна система та слідчі органи, які займатимуться розслідуванням. Але це не можна так залишати, підкреслив Кулик.

«Я думаю, що для самої політичної сили „Слуга народу“ і для чиновників Банкової зараз важливо показувати свою послідовність у тому, що вони будуть це максимально карати, тому що це вже нижче дна. Люди гинуть, перебувають під обстрілами, а депутат Верховної Ради від провладної політичної сили відпочиває в Таїланді. Сподіваюсь, що він буде покараний, і в кінцевому результаті в нього все-таки заберуть мандат», — додав політолог.