155 мм снаряди Україні спільно вироблятиме Франція та Австралія

Франція та Австралія у заяві за результатами Других міністерських консультацій з питань закордонних справ та оборони зазначили, що будуть спільно виробляти 155 міліметрові снаряди для України.

155 мм снаряди Україні спільно вироблятиме Франція та Австралія

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Міністри підтвердили своє однозначне засудження незаконного, аморального та неспровокованого вторгнення росії в Україну та ще раз закликали росію негайно вивести війська. Вони підтвердили, що кричущі та неодноразові порушення росією основоположних принципів Статуту Організації Об’єднаних Націй та Гельсінського декалогу викличуть єдину та тверду відповідь, доки вони триватимуть», — йдеться в заяві.

Крім того, Франція та Австралія висловили спільну прихильність безпеці України та рішучість продовжувати підтримувати Україну.

«Франція та Австралія висловили спільну відданість безпеці України та тверду рішучість продовжувати підтримувати Україну. Міністри заявили про намір надати підтримку Україні, серед іншого шляхом спільної поставки боєприпасів калібру 155 міліметрів. Ініціатива використовує взаємодоповнюваність відповідних галузей оборонної промисловості та задовольняє нагальну потребу України в боєприпасах калібру 155 міліметрів», — повідомляється.

Нагадаємо, Італія та Франція домовилися закупити 700 зенітних ракет для комплексу протиповітряної оборони SAMP-T, який готуються передати Україні.