Офіс Президента став новою Компартією — експерт

Офіс Президента В. Зеленського своїми діями показує, що він став новою Компартією.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив суддя конституційного суду у відставці Віктор Шишкін.

«За тим, хто дав гроші, залишається право проаналізувати, а чи з тою ціллю були використані ці гроші. Тобто американці нам дали мільярди та бажають звітувати перед тими, хто дав американцям ці кошти — своїм народом та виборцями. Адже їм цікаво, чи дійсно посадовці України витратили ці гроші на боротьбу з московською агресію. Є випадки, зокрема в Запоріжжі, коли гуманітарну допомогу крадуть вагонами», — каже В. Шишкін.

Ми можемо говорити про зовнішнє управління, але ж ми пішли на зустріч, коли нам давали ці гроші. Тому ми повинні бути на боці американців, які хочуть, щоб був звіт про правильне та цільове використання фінансової допомоги, яка була надана Україні. Або ж треба було створювати спільну контрольну групу та давати звіти, куди та на що витрачаються кошти. Наприклад, боєприпаси, енергоносії, паливо та розписати по кожному літру бензину", — підкреслює експерт.

За його словами, Офіс Президента — це нова Компартія.

«Хто такий Єрмак та його кодло — не знаю. Адже в Конституції написано, що президент створює допоміжний орган для своєї діяльності. Тобто це консультативно- допоміжний орган. Тому виникає питання, чому Єрмак та його заступники є політично значущими особами. Офіс Президента не за що не відповідає, але всі призначення відбуваються через нього. Офіс Президента — це нова Компартія, тільки з іншою назвою. Єрмак та Подоляк, щось вигадують, а за все повинні відповідати В. Залужний або Д. Шмигаль або ж міністри, бо вони є конституційним органом. Але чомусь в Офісі Президента диктують поведінку конституційним органам. Це узурпація влади», — резюмує експерт.