Ніхто з нардепів не відправив своїх дітей на фронт, включаючи екс-президента Порошенка — адвокат

Ніхто з діючих нардепів не відправив своїх дітей на фронт, захищати країну, включаючи екс- президента України Петра Порошенка.

Спікер парламенту Руслан Стефанчук
Спікер парламенту Руслан Стефанчук

Про це в коментарі i-ua.tv заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Нагадаю, що в березні 2022 року народна депутатка від Слуги народу Третьякова внесла зміни до закону про мобілізацію. Зокрема, були внесені зміни, щодо заборони мобілізації народних депутатів. На момент початку військової агресії такої заборони не було. Вона виникла лише після ініціативи Г. Третьякової. Це багато говорить про народних депутатів, які принижують українських чоловіків, вважаючи, що ті втечуть з України, якщо дозволити виїзд з країни, як це дозволено Конституцією та міжнародними договорами», — каже Р. Кравець.

За його словами, інформація про те, що сьогодні на фронті воює тільки два народних депутати, в чергове доводить, що наш парламент не є проукраїнським.

«Всі заяви та дії нардепів пов’язані лише з набиванням особистих кишень. Ніхто з цих депутатів не відправив своїх дітей на фронт, включаючи 5 президента України Петра Порошенка. На ділі ніхто не проявляє справжній патріотизм, про який вони співають у Верховній Раді та на різних телеканалах. Вважаю, що на сьогоднішній день Верховна Рада втратила моральне право на існування», — підкреслив Р. Кравець.

Адвокат зазначив, що реформувати парламент під час війни немає можливостей.

«Однак списки цих народних депутатів України повинні запам’ятати всі громадяни, щоб після перемоги нашої країни, жоден з цих нардепів не зміг попасти до Верховної Ради», — резюмує Р. Кравець.

Нагадаємо, що за словами Руслана Стефанчука, з початку повномасштабного вторгнення Росії на війну вирушили лише два народні депутати. При цьому Стефанчук додав, що не знає випадків, коли на фронт вирушали діти народних депутатів. Спікер ВР пов'язує це із «молодим» складом парламенту.