Кінбурнський півострів перебуває у «сірій» зоні

Кінбурнський півострів станом на 1 лютого перебуває у «сірій» зоні — повного контролю над територією не мають ані Україна, ані російські збройні формування.

Кінбурнська коса
Кінбурнська коса

Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони «Південь» Наталія Гуменюк, передає Суспільне.

«Вогневий контроль і з одного, і з іншого боку не дає встановити абсолютно господарювання жодної сили. Тому ці території (включно з островами Майський та Довгий — ред.) географічно складні для закріплення і вони постійно перебувають під обстрільним контролем: якщо переважає з нашого боку — можна вважати, що наш контроль. Якщо з іншого боку — інший», — розповіла Наталія Гуменюк.

Попри це, за словами Гуменюк, російські війська мають сполучення із Кінбурнською косою суходолом. Це дає їм змогу перекидати на півострів особовий склад та техніку.

«Але ворог має сполучення суходолом. І навіть територіально острови та півострів ближче до лівого берега річки Дніпро. Тому вони там з’являються частіше, але й вибиваються звідти частіше», — сказала Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, станом на 8 січні над Кінбурнською косою та островами контролю ще не мала жодна зі сторін. Бойова робота тривала.