Експерт розповів, чи дійсно у Столара віджимає бізнес Єрмак

Через політичну боротьбу нардеп Вадим Столар може залишитися без мандату, а у нардепа від Слуг народу Д. Арахамії буде зменшення впливу в парламенті.

Експерт розповів, чи дійсно у Столара віджимає бізнес Єрмак
Експерт розповів, чи дійсно у Столара віджимає бізнес Єрмак

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«Йде політична боротьба за зменшення впливу Арахамії, якого називають куратором роботи парламента. Він дозволяв та дозволяє групі Столара активно працювати. Єрмак хоче, щоб парламент працював по-іншому. Він робить ставку на більш старі групи, такі як Довіра чи за Майбутнє. Це вияв внутрішньополітичної та кулуарної боротьби. Це показує, що не дивлячись на війну, кулуарна політика нікуди не ділася. Не дивлячись на зменшення суб’єктності ролі парламенту, нікуди не ділися намагання контролювати головний законодавчий орган. Тому питання Столару це питання тих процесів, які зараз відбуваються в парламенті стосовно боротьби за контроль. Стосовно бізнесу то є насправді низка журналістських розслідувань, де прямо говориться, що в одному з бізнесів була частка Столара, частка Медведчука та Єрмака. Але після припинення громадянства Медведчука та його обміну на 200 українських полонених, частка Медведчука опинилася в управлінні Столара. Це показують в журналістських розслідуваннях. Відповідно є бажання Єрмака, чи наближених до нього осіб, щоб частка, яка управлялася Медведчуком у згаданому бізнесі була переписана на людину Єрмака. Це лише один з елементів великого пазлу стосовно зміни впливів та балансу між групами впливу в середині самого парламенту», — каже експерт.

За його словами, тиск на Столара збільшується. Зараз постає питання чи тримається Столар за свій мандат.

«Сумніваюся, що він тримається за мандат, адже він людина впливова та має у владі десятки людей, які представляють його інтереси. Тому питання наявності мандату для нього не є головним. Тим паче, після того, як було скасовано депутатську недоторканість. Після сюжетів журналіста Ткача про українських політиків Столару все важче буде триматися у публічній політиці, що будуть використовувати його опоненти», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що в телеграм- каналах шириться інформація, що Банкова змушує депутатів екс-ОПЗЖ Столара та Абрамовича здати мандати народних депутатів. Таким чином голова ВП Єрмак вирішує одночасно бізнес- та політичне завдання. Бізнес — це переоформлення частки Медведчука у будівельному бізнесі Столара на партнера Єрмака Колюбаєва (не здавши мандат, Столар не виїде з України).