Суд зобов’язав порушити справу проти слідчих та прокурорів у справі екс-керівника СБУ Харківщини Романа Дудіна

Печерський районний суд Києва зобов’язав Офіс Генпрокурора зареєструвати кримінальне провадження на прокурорів та слідчих у справі колишнього керівника СБУ Харківської області Романа Дудіна через порушення та зловживання останніх, а також через наявність хибних свідчень деяких свідків.

Роман Дудін
Роман Дудін

Відповідне рішення, копія якого є у розпорядженні редакції, суд ухвалив 25 січня, розглянувши клопотання захисників Дудіна.

Нагадаємо, що Романа Дудіна було заарештовано минулого року після раптових публічних звинувачень з боку президента України Володимира Зеленського, що Р. Дудін нібито «не працював на захист міста, а думав тільки про себе». Відтоді Р. Дудін перебуває у СІЗО, йому інкримінують державну зраду та самовільне залишення служби. Сам Р. Дудін всі звинувачення відкидає, заявляючи про політичний характер справи та про причетність до неї посадовців Офісу Президента.

Нагадаємо, що, за даними ЗМІ, йдеться про конфлікт, який виник на ґрунті спроб СБУ перешкоджати масштабним схемам розкрадання гуманітарної допомоги в Харківській області.

Останнім часом тема розкрадання гуманітарної допомоги та можливої причетності до цього людей з оточення президента Володимира Зеленського широко обговорюється у суспільстві. Офіційні звинувачення поки що не пролунали, але деяким високопосадовцям це уже коштувало посад.

Справа Р. Дудіна тут важлива тим, що у ній фігурують ті самі персонажі, що й у справах НАБУ щодо розкрадання гуманітарної допомоги. А, отже, не виключено, що справа Романа Дудіна може тепер стати частиною гучного розслідування НАБУ та значним політичним фактором.