У Байдена не хочуть розвалу рф — експерт

У президента США Джо Байдена не хочуть розвалу рф, так само, як і німці, які хочуть після завершення війни заробляти на схемах укладених з росією.

Віктор Жердицький
Віктор Жердицький

Про це під час ефіру на I-UA.tv розповів народний депутат ІІІ скликання, координатор Суспільної Системи Віктор Жердицький.

«Більшістю Верховної Ради керує Офіс Президента. Партія „зелених“ слухняно виконує все, що сказали в Офісі Президента. А по законодавству у президента немає ніякої відповідальності. Він у мирний час відповідає за силову складову, міжнародні справи та підписує закони, які має приймати Верховна Рада. У нас президентсько- парламентська республіка. Тому повнота влади має бути у Верховної Ради. В тому числі і контроль над виконавчою владою в особі Кабміну. По факту всім в ручному режимі керує офіс Президента. Тож щоб не зробив президент відповідати буде або парламент або Кабмін. Оцей розрив, який у нас культивували починаючи з Кучми, коли країною керує президент, а відповідальність лягає на міністрів, Раду, чи місцеві адміністрації. Це і є корінь зла. Адже, хто керує країною, той має відповідати за наслідки. Тоді не буде явних диверсійних рішень. Зокрема не буде роздачі галузі та підприємств в феодальне управління. Тому що ти будеш відповідати не тільки за свої рішення, а й за бездіяльність. Зокрема, якщо президент вчасно не зробив якісь дії. Хіба це буде робити представник рф, який мусить працювати на ворожу країну», — каже експерт.

За його словами, на жаль, Зеленський по своїй малопрофесійній історії не здатен бути таким верховним головнокомандувачем у мирний час.

«Проте він може розігнати рішал, диверсантів та саботажників, які сидять в Офісі президента та набрати людей, які знають як мобілізувати економіку та всі сфери життя у воєнний час. Треба мобілізувати весь народ, який тут та виїхав. За кілька місяців суспільство можна буде мобілізувати на боротьбу так, що москалям буде мало місця до Уралу. Не треба буде випрошувати снаряди у англійців та американців, які в особі Байдена не хочуть розвалу рф, так само, як і німці, які хочуть після завершення війни заробляти на схемах укладених з росією. А нам треба не випрошувати, а організувати те, що ми можемо виробляти та виробляли завжди. А все суспільство повернути в стан, в якому воно знаходилося на початку лютого та березня 2022, коли люди робили все для перемоги. Адже ми маємо війну за наше існування. Це війна не за території, а за існування українського народу. Ми боремося та воюємо за наше існування», — резюмує експерт.