Володимир Волков: Українці — козацька нація, яка завжди сповідувала ідеологію «громадянин — воїн»

Останнім часом питання допризовної підготовки чи підготовки національно-патріотичного виховання не мало певної уваги з боку держави, політичних кіл і військових структур.

Володимир Волков: Українці — козацька нація, яка завжди сповідувала ідеологію «громадянин — воїн»

Про це заявив громадський діяч і голова УВО «Спас-23» Володимир Волков в інтерв'ю телеканалу I-UA.tv.

На його думку, в Україні необхідно створити школи системної бойової підготовки добровольців для захисту Батьківщини.

«Останнім часом, на жаль, перестали працювати національно патріотичні клуби, об'єднання, у тому числі й ТСО (Товариство сприяння оборони України). Усі профільні заклади перетворилися виключно на комерційні структури з підготовки водіїв, пілотів, а також на комерційні тири. З головного підрядника Міністерства оборони по допризовній підготовці ТСО стало комерційним центром здачі приміщень в оренду», — пояснив він.

Громадський діяч зазначив, що бойова підготовка зараз системно не впроваджується державою.

«Українці — козацька нація, яка завжди сповідувала ідеологію „громадянин — воїн“, який має захищати свою Батьківщину. Тому, звичайно, це дуже потрібна, корисна та притаманна їм справа. (…) Деякі спортивні організації, такі як Всеукраїнська федерація козацького двобою, УВО „Спас-23“, Гопак, переходять на формування шкіл за проектом „Український шлях UA DO“. Тобто підготовка молоді та дорослих до випробувань, пов'язаних з військовими діями та війною», — повідомив голова УВО.