Дудін звернувся до «марафонців» — запитайте у начальника Харківського гарнізону, чому він вбивав патріотів України

Колишній керівник СБУ в Харківській області Роман Дудін звернувся до ТСН та інших «марафонців», щоб вони висвітлювали правдиву ситуацію про війну в Україні.

Роман Дудін
Роман Дудін

Про це повідомляє i-ua.tv.

«Всю правду про мене та події в Харкові на початку вторгнення ви маєте змогу постерігати на сторінках „Дудін Роман“ у будь-якій соціальній мережі. А у начальника Харківського гарнізону С. Мельника ви краще би запитали, чому він вбивав патріотів України? Чому зачинив військомати? Чому його куратор отримав „зірку росії“ після мого звільнення?», — каже Р. Дудін.

За його словами, до Голови СБУ Малюка та президента також є запитання.

«Чому Мельник на своїй посаді? Чому закрили справи по ст. 111 (державна зрада) та ст. 115 (умисне вбивство) ККУ проти Мельника коли зняли Дудіна? У Президента: Вже є відео злочинів губернатора О. Синєгубова, мера І. Терехова, начальника обл. поліції В. Тимошко, начальника гаарнізону С. Мельника, а по Р. Дудіну — лише їх покази, і Він — сидить, а вони — на посадах! Чому?, — пише Р. Дудін.

За його словами, начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник має тісні особисті зв’язки з колаборантами.

Мова йде про зв’язки з Василем Євдокименком — державним зрадником, який проходив службу у так званій ДНР і є наближеним до керівника служби спеціальних операцій так званих МДБ ДНР та Ігорем Закутаєвим, який з 2014 року проживає у тимчасово окупованому Донецьку і підтримує тісні контакти з керівниками силового блоку так званих ЛДНР.

За словами Романа Дудіна Мельник та Євдокименко особисто знайомі та вільно спілкувались до вторгнення росії в Україну. Але після 2014 року відкриті контакти було припинено. Цікавим є той факт, що саме Закутаєв став посередником у їх спілкуванні.

За кілька днів до повномасштабної війни Ігор Закутаєв приїхав у Харків та неодноразово зустрічався з Мельником. Під час цих зустрічей вони телефоном спілкувались з Євдокименком. За день до війни Закутаєв покинув підконтрольну Україні територію, а вже 24 лютого на території Харківського гарнізону були зачинені військкомати. За словами Романа Дудіна учасники АТО/ООС та інші добровольці не мали змоги отримати зброю та боєкомплект і стати на захист міста, крім того, не були розгорнуті бригади територіальної оборони міста. Наслідком цього стало те, що російські танки змогли вільно їздити вулицями Харкова. Знешкодити агресорів вдалось завдяки тому, що зброю доброволцям почали видавати в СБУ та ГУР.