В ISW розповіли про масштабний наступ рф на Україну

Російські окупанти планують здійснити новий повномасштабний наступ на Україну найближчим часом, зосереджуючи зусилля на сході країни, щоб встигнути отримати якісь результати до прибуття західних танків на озброєння ЗСУ. Проте у них недостатньо бойової потужності, а їхні терміни — не реалістичні.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Так, аналітики звернули увагу на те, що окупаційні війська уже намагалися наступати на початку січня 2023 року, але їм вдалося захопити лише кількасот метрів за тиждень. Таке повільне просування пояснюється недостатньою кількістю боєприпасів у РФ і браком маневровних підрозділів, необхідних для успішного та швидкого наступу.

Водночас часу і ресурсів для нарощення бойової мощі, необхідної для суттєвого впливу на результат війни, залишається все менше, а російське командування вимагає масштабних результатів просування.

«російське керівництво знову планує рішучий наступ на основі помилкових припущень щодо своїх військових можливостей і не має бойової потужності, необхідної для підтримки більш ніж однієї великої наступальної операції», — підкреслили в Інституті вивчення війни.

Також експерти наголосили, що стрімкому широкомасштабному просуванню росії можуть стати на заваді час та простір, оскільки наближається весна, яка є непридатною для маневрованої війни.


Джерело: ISW