Після скандалу зрозумілою для західних держав логікою була б відставка Резнікова, — політолог

Після скандалу з обвинуваченнями в корупційній діяльності заступників міністра оборони зрозумілою для західних держав логікою була б відставка Олексія Резнікова. І на посаду міністра був би призначений хтось інший.

Олексій Резніков
Олексій Резніков

Про це заявив політолог Володимир Воля в коментарі телеканалу I-UA.tv.

«У будь-якому випадку політичну відповідальність за це несе міністр, як менеджер, як політик. Тому я думаю, якщо він не піде у відставку, для заходу це буде дивним рішенням. З одного боку, я розумію, що у президента Зеленського кадровий голод, дефіцит кадрів, яким він може довіряти. З іншого боку, є правила, за якими функціонують західні уряди й еліти тих держав, які є головними союзниками України. Після таких речей міністри подають у відставку добровільно і вони більше не з'являються на жодній керівній посаді в жодному органі державної влади», — пояснив він.

Повідомлялося, що після можливої відставки Резнікова його місце, найімовірніше, займе чинний очільник ГУР Кирило Буданов.

«Для Буданова це буде, з одного боку, почесне підвищення, тому що все-таки посада міністра вища. З іншого боку, він вже не займатиметься безпосередньо тим, чим займається зараз. Це може означати для нього пониження. Він вже займатиметься іншими справами. Це значить, що є ті, хто буде справлятися з цим не гірше за нього, а може й краще», — зазначив експерт.

Нагадаємо, раніше народна депутатка Мар'яна Безугла від «Слуги народу» заявила, що на найближче засідання Верховної Ради винесуть питання про звільнення Олексія Резнікова з посади голови Міноборони України. Давид Арахамія також повідомив, що Резніков у рамках уряду переводиться на посаду Міністра з питань стратегічних галузей промисловості для посилення військово-промислового співробітництва.

Читайте також


На заміну «яєць Резнікова» — чай з російським присмаком для ЗСУ

Скандали із закупками в Міноборони не вщухають. Українці не встигли ще оговтатися від яєць за 17 грн для військових, як розгорається парад нових скандалів в МО. Зокрема, в сухпайках для ЗСУ опинився чай відомої російської торговельної марки «Майський чай», який виробляють в Україні та надсилають військовим на фронт під час війни. Хто за цим стоїть, розбиралися журналісти.