Військові ЗСУ можуть отримати додаткові виплати від 6700 до 13400 гривень: подробиці

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка забезпечує здійснення щомісячних грошових виплат громадянам, що мають особливі заслуги перед Батьківщиною і брали безпосередню участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, а також членам сімей загиблих (померлих) громадян з їх числа.

військові ЗСУ можуть отримати додаткові виплати
військові ЗСУ можуть отримати додаткові виплати

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики.

Постанова визначає наступні розміри щомісячної грошової виплати, залежно від присвоєної відзнаки:

громадянам з числа осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і яким, починаючи з 2014 року, присвоєно звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка» — 3 розміри мінімальної заробітної плати або 20 100 грн на 1 січня ц.р.;

громадянам, яких починаючи з 2014 року нагороджено:

— орденом Богдана Хмельницького трьох ступенів, — 2 розміри мінімальної заробітної плати або 13 400 грн на 1 січня ц.р.;

— орденом «За мужність» трьох ступенів, — 1 розмір мінімальної заробітної плати або 6 700 грн на 1 січня ц.р.;

— орденом княгині Ольги трьох ступенів, — 1 розмір мінімальної заробітної плати або 6 700 грн на 1 січня ц.р.;

непрацездатним членам сімʼї загиблих (померлих) осіб із числа нагороджених посмертно орденом «Золота Зірка», яким присвоєно звання Героя України, орденом «Богдана Хмельницького» трьох ступенів, орденом «За мужність» трьох ступенів, орденом княгині Ольги трьох ступенів — 1 розмір мінімальної заробітної плати або 6 700 грн на 1 січня ц.р.

Призначення та виплату щомісячної грошової виплати здійснюватиме Пенсійний фонд України.

Для тих осіб, які мають право на призначення щомісячної грошової виплати та на 1 січня 2023 р. перебували на обліку в територіальних органах ПФУ, органами Пенсійного фонду здійснюватиметься призначення автоматично за матеріалами пенсійних справ із виплатою з 1 січня 2023 р.

Українці, які мають право на призначення щомісячної грошової виплати та не перебувають на обліку в органах ПФУ, мають звернутися до органів Пенсійного фонду. У разі звернення, призначення та виплата здійснюватиметься з 1 січня 2023 року.