Іван Заєць: «Росіяни — це народ, який перебуває в транзитному стані свого формування»

Насправді російський народ — це недонарод. Це народ, який перебуває в транзитному стані свого формування. І він формується шляхом відрізання етнічного фундаменту.

Іван Заєць у програмі "Суспільні діалоги"
Іван Заєць у програмі "Суспільні діалоги"

Про це заявив політичний і громадський діяч, депутат і колишній міністр екології Іван Заєць у програмі «Суспільні діалоги» на телеканалі I-UA.tv.

«росія зараз розкручує тему фашизму, нацизму. Якщо ми подивимося сьогодні російський телевізор чи почитаємо їхні праці, ми побачимо, який йде шквал, не тільки на нас, а на цілий світ всяких псевдорозробок щодо фашизму і нацизму. Вони у своїй політиці, в намаганні реалізації цієї ідеології рашизму скочуються до дикості», — зазначив він.

Якщо росія хоче стати цивілізованою державою, вона повинна працювати на те, щоб підтягнутися до цивілізованого світу, вважає експерт.

«Вона повинна робити реформи, вона повинна змінювати відносини всередині свого суспільства, базованої на гуманності, любові, здоровому інтересі тощо. Але вони цього не роблять. Їхній реваншизм полягає не в тому, щоб наблизитися до цивілізованого світу цією тяжкою працею, а в тому, щоб стягнути світ до своїх низьких життєвих уявлень, щоб перетворити цей світ у варварський. Тому це війна з абсолютним злом», — підсумував громадський діяч.