Створення громадських рад при Міноборони: чиновники хочуть продовжувати заробляти на війні

Створення громадських рад при Міноборони, багато із яких зі скандальною репутацією, свідчить про те, що чиновники хочуть продовжувати заробляти на війні.

Створення громадських рад при Міноборони
Створення громадських рад при Міноборони

Про це в коментарі заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

«Долучаються громадські організації, до яких немає ніякої довіри, але вони під ширмою демократії та відкритості, хочуть приховати корупцію. Зараз йде боротьба не з корупцією, а з тим як її приховати через громадські організації з спаплюженою репутацією», — каже експерт.

Він зазначив, що США зараз щільно перевіряють надходження своїх коштів в Україну.

" Проте в Міноборони хочуть знову красти на війні. Дійсно громадські організації повинні слідкувати за цим питанням, але коли вони на ручному управлінні, із сумнівною репутацією, то вони будуть озвучувати інформацію, яка потрібна США та суспільству, а не реальний стан справ. Ніхто не давав права чиновникам красти, але вони і далі хочуть продовжувати красти. Для того, щоб приховати факти корупції створюються такі громадські організації. Тобто приховати витік інформації «, — каже експерт.

Він підкреслив, що це ручні громадські організації, які будуть прикривати корупцію в Міноборони.

«Тому треба підіймати питання притягнення до відповідальності всіх цих громадських організацій із сумнівною репутацією, а не підключати до корупційних схем. Створення громадських рад при Міноборони свідчить про те, що чиновники хочуть продовжувати заробляти на війні. Тому всіх, хто до цього причетний, президент Зеленський має негайно звільнити. Дивно, чому він досі не звільнив міністра оборони Резнікова через корупцію в Міноборони», — резюмує експерт.

Нагадаємо, до створення антикорупційної ради при Міноборони, яка формується після низки гучних скандалів, приєдналися вже 13 громадських організацій.

Рекомендовані публікації