Масована ракетна атака: ЗСУ знищили 16 ракет окупантів

Уночі 16 лютого російські окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури.

Масована ракетна атака: ЗСУ знищили 16 ракет окупантів

Про це повідомили в Повітряних Силах ЗСУ.

«Противник випустив по Україні 32 крилаті ракети повітряного та морського базування. Застосовано 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із двох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря, 8 крилатих ракет „Калібр“ із фрегата з акваторії Чорного моря, 12 крилатих ракет Х-22 із шести дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з району Курська та дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків тактичної авіації Су-35 з району Мелітополя», — йдеться в повідомленні.

Силами та засобами Повітряних Сил ЗС України знищено 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр» та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

«На жаль, частина крилатих ракет Х-22 досягла своїх цілей, уразивши об’єкти критичної інфраструктури. Наразі на озброєнні немає вогневих засобів, здатних знищувати цей тип ракет», — додали у відомстві.

Є влучання на Півночі та Заході України, а також у Дніпропетровській та Кіровоградській областях, повідомили в Офісі Президента.

«Росіяни дещо змінили тактику. Вони проводять активну розвідку, застосовують фальш-цілі. Але ППО впоралося з більшістю ворожих ракет та БПЛА», — пояснили в ОП.

Є влучення в об'єкт критичної інфраструктури у Львівській області. Без постраждалих. Про це повідомив голова ОВА Максим Козицький.

Роботу ППО у Полтавській області підтвердив голова ОВА Дмитро Лунін.

Також вже відомо про роботу ППО у Запорізькій, Кіровоградській, Одеській та Миколаївській областях.

Нагадаємо, вперше за останні 30 років російські кораблі почали виходити в море із тактичною ядерною зброєю на борту.