Українські біженці у Німеччині нагадали про війну фотографіями загиблих (ФОТО)

За трагічними цифрами жертв російської військової агресії стоять реальні люди, загиблі українські громадяни.

Українські біженці у Німеччині нагадали про війну фотографіями загиблих
Українські біженці у Німеччині нагадали про війну фотографіями загиблих

Їхні прижиттєві фотографії показали 25 лютого 2023 року під час публічної акції до роковин війни в Україні у німецькому місті Льоррах, місті-партнері Вишгороду Київської області.

Серед полеглих від збройної навали путінського режиму було продемонстровано і фото 31-річного вишгородського поліцейського Олексія Пономаренка.

Старший сержант поліції Київщини героїчно поклав своє життя 9 березня 2022 року під час евакуації місцевих мешканців із окупованого селища Демидова Вишгородського району. Раніше правоохоронець вже воював на Донбасі, за що 2015 року отримав статус учасника бойових дій. Він так і не встиг одружитися, у нього лишилися старенькі батьки та сестра.

Особливо вразили пристуніх на мітингу фотографії безневинно вбитих українських дітей, зокрема, 4-річної Лізи, життя якої обірвалося під час ракетного обстрілу Вінниці у серпні 2022 року.

4-річна Ліза — одна з багатьох жертва війни росії проти України.

До подальшої активної підтимки України та українських біженців під час мітингу закликали і обербургомістр Льорраху Йорг Лутц, і керівник робочої групи «Допомога Вишгорду» Lörrach International доктор Ганс Ніфенталер.

За словами представника Соціал-демократичної партії Німеччини Хуберта Берната, без постачання зброї Україні наразі не можливо досягнути миру. Представник однієї з найвпливовіших політичних сил у ФРН також провів історичні паралелі, порівнявши путіна з Гітлером.

Він нагадав, що відсутність адекватної реакції у світі на введення військ нацистської Німеччини до Чехословаччини в березні 1939 року фактично спонукало гітлеровський режим до подальшої військової агресії, від якої постаждало чимало народів, у тому числі і українці.

Рекомендовані публікації