Експерт назвав найбільш дієві санкції проти росії

Прийнятий 10 пакет санкцій проти росії не допоможе зупинити війну. Зараз найбільш дієві санкції проти рф — надання Україні зброї.

Експерт назвав найбільш дієві санкції проти росії
Експерт назвав найбільш дієві санкції проти росії

Про це в коментарі заявив економіст Андрій Новак.

«Новий пакет санкцій не змусить рф припинити воєнні дії або ж покинити тимчасово окуповані території. Зараз найбільш дієві санкції проти рф — надання Україні зброї», — каже А. Новак.

За його словами, черговий пакет санкції проти рф демонструє, що світ не втомився від війни з росією, яку вона розв’язала в Україні.

" Він надає допомогу та буде надавати. Причому зброєю. Тому все це свідчить, що цивілізований світ продовжить різними методами обмежувати економічну та фінансову діяльність росії, як держави та громадян росії. Так звана бізнес — еліта рф розуміє, що продовження війни — це продовження санкцій. Можливо саме це сформує в так званій політичній бізнес- еліті розуміння того, що теперішню політику Кремля, якимось чином потрібно припиняти. Можливо вони під впливом санкцій будуть шукати рішення, як зупинити цю агресію проти України. Проте на ведення війни санкції на пряму не вплинуть", — підкреслює економіст.

За його словами, поки йдуть воєнні дії та політичне керівництво рф на чолі з путіним і далі вважають, що вони повинні вести бойові дії на території України — вирішення війни відбувається на полі бою.

«Тільки збільшення важкого озброєння ЗСУ, пришвидшить деокупацію всіх тимчасово окупованих територій, включаючи Донбас та Крим. Санкції — це лише демонстрація тенденцій для росіян в тому, що Захід та цивілізовані країни будуть надалі працювати над будь-якою формою зупинення цієї абсурдної війни, яку росія розв’язала проти України», — резюмує експерт.