Жердицький: Це аксіома — що таке перемога, маємо визначати ми, українці

У суспільстві, особливо серед істеблішменту, у наших західних друзів зовсім інше бачення української перемоги. Це аксіома — що таке перемога, маємо визначати ми, українці. Навіть не наші керівники й не наші політикани, ми маємо визначати.

Віктор Жердицький і Володимир Тетерук
Віктор Жердицький і Володимир Тетерук

Про це заявив координатор руху «Суспільна система» Віктор Жердицький в інформаційній хвилі «Весна іде — крокуємо до перемоги» на телеканалі I-UA.tv.

«Коли ми звільнимо всі території, дійдемо до кордонів і та російська імперія, той монстр виродків, грабіжників залишиться таким, як він є, — це не перемога. Це відтягнення наступної війни, можливо, ще гіршої, жорсткішої, на 5−10 років», — вважає він.

Експерт зазначив, що перемога може бути тільки у двох випадках.

«Найменший варіант — це коли ми не просто звільняємо наші території, це коли ми кілометрів на 200 робимо смугу на російській територій вздовж нашого кордону і вздовж морських кордонів, коли вони не можуть мати там не те що військових частин, а жодного озброєння. І ми це тримаємо під контролем. Україна як та країна і той народ, який найбільше узагрожений протягом останніх 3−4 століть з боку російської імперії. Це мінімальний можливий варіант перемоги. А ще краще, і правильно буде, для того, щоб наші онуки, правнуки не воювали з росією, точніше щоб вона на них не нападала, — це має бути повний розвал російської імперії на складові частини з якихось нових незалежних утворень, нових країн чи республік. Це є перемога», — пояснив гість програми.

За його словами, для того, щоб цього досягнути, ми повинні вже сьогодні працювати з тим внутрішнім ворогом, який є всередині України.

Під час війни економіка будь-якої країни страждає, тому після перемоги її необхідно піднімати.

«У нас ґрунт готовий до того, щоб інвестиції швиденько розвернулися й пішли назад. На жаль, практика та юридичні закони, які в нас сьогодні існують, не стимулюють іноземні інвестиції, які б мали до нас прийти та підняти нашу економіку. Тому що в нас є стара система управління здирництва, яка не зруйнована сьогодні та яка законсервувалася під час війни, і навіть у деяких моментах вона розвинулася ще більше. Для того, щоб прийшли інвестиції, щоб ми могли разом працювати з іноземними компаніями на розвиток української економіки в інтересах українського народу, треба змінити повністю весь ґрунт, який сьогодні забезпечує прихід інвестицій в Україну, переробити повністю все», — додав Жердицький.