В США розповіли про неналежне використання переданої в Україну зброї

У Сполучених Штатах вчергове підтвердили, що не бачать ознак чи доказів того, що передана Україні зброя потрапляє за її межі.

Про це заявила помічниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Валландер підкомітету з асигнувань на оборону Палати представників.

«Натомість ми бачимо, як українські підрозділи на передовій ефективно залучають допомогу з питань безпеки щодня на полі бою», — сказала вона.

США адаптували свою практику підзвітності для бойових умов, щоб уникнути ризику незаконного перенаправлення, додала вона.

Інший високопосадовець Пентагону генерал-лейтенант Дуглас Сімс заявив, що жодних повідомлень про зникнення зброї з України немає, крім того українці не зацікавлені в її зникненні.

Звіти про використання зброї в Україні в США відбуваються регулярно.

Нагадаємо, в грудні стало відомо, що Україна спільно зі Сполученими Штатами та Великою Британією використовує логістичне програмне забезпечення, завдяки якому фіксується кожен зразок переданого партнерами озброєння.

А наратив про те, що передана Україні зброя зникла, зазвичай використовує російська пропаганда.

Контроль над переданим зі Сполучених Штатів озброєнням здійснює в тому числі Служба кримінальних розслідувань Пентагону (DCIS).


Джерело: CNN