В Україні відбувається розвал та деградація профспілок — експерт

Після перемоги наступає важливий етап — розбудова країни після страшних руйнацій. Проте в Україні зараз відбувається розвал та деградація профспілок.

Сергій Кондрюк
Сергій Кондрюк

Про це під час ефіру заявив фахівець з ринку праці і трудових відносин Сергій Кондрюк.

«Після перемоги наступає важливий етап — розбудова країни після страшних руйнацій, які ми пережили. Тут надзвичайно важливо мати проєкт цієї розбудови. Тут ми маємо дати чітку відповідь, чи хочемо наступити на граблі та відновлювати те, що в нас було до війни, або ж розбудовувати нову країну. На жаль ми маємо багато людей, які „кровосісили“ на нашій державі та населенні, перетворивши країну на найбіднішу. Вони жирували на бідності. Треба цих злочинців притягнути до відповідальності. Друге — треба надати собі чітку відповідь, яку політику та ідеологію хочемо сповідувати. Як знайти нові сенси, для робітників, жінок, бізнесу, сімей, щоб вони були настільки яскравими, щоб хотілося в цій країні жити. Ми не маємо наступати знову на ті ж самі граблі, які нам створили олігархи ще до війни», — каже експерт.

Він підкреслив, що мають з’явитися соціально- трудові Рамштайни, щоб ми почали закладати фундамент України, як реального члена ЄС.

" Ми вже маємо наближатися до того, щоб вже стати повноцінним членом ЄС. Але зараз відбувається все навпаки. Подивіться, як проєкти протягуються через Верховну Раду, які ідеї висуває Кабмін щодо соцпитань. Зокрема пенсіонерів, інвалідів та соцстрахування. Йде агресивний негатив, який відштовхує від бажання жити в цій країні. До речі і Європейська комісія поставила найнижчу оцінку нашій соціальній політиці та її реалізації", — каже експерт.

За словами експерта, українці мають спитати себе, а його вони хочуть.

" Те чого ми хочемо, це той примітивізм, до його нас привчили за попередні роки, чи вміємо та хочемо мріяти. Зокрема, щоб зарплата за два роки дозволяла придбати повноцінну квартиру та громадяни могли купувати якісні продукти", — каже експерт.

Він підкреслив, що в українців немає довіри до Ради та Кабміну.

«Прем'єр Шмигаль двічі провалив програму дій уряду у парламенті. Також в українців немає довіри до нашої наукової сфери. Адже ці люди не генерують проєкт нашого майбутнього. Крім того, в Україні відбувається розвал та деградація профспілок. Зокрема, ухилення від всіх статутних зобов’язань, просто шокують. Тому ми крім себе маємо поставити жорстке питання, куди маємо рухатися до органів влади, бізнесу та профспілок. Інакше нас чекає біда в плані міграційної кризи», — резюмує експерт.